Vajinismus

Vajinismus ve Tedavisi

Vajinismus ve Tedavisi

Kadında cinsel ilişkinin olduğu organa vajina adı verilir. Birçok cinsel terapist ve seksolog tarafından vajinismus vajinanın girişindeki kasların istemsiz bir şekilde kasılarak cinsel birleşmeyi acılı ve imkansız bir hale getirilmesi olarak tanımlanmaktadır. Fakat bu tanım tam olarak vajinusmus kavramını karşılamamaktadır, çünkü vajinismusu olan kadınlarda sadece vajina etrafındaki kaslar değil tüm vücudunda bir kasılma, korku ,endişe ve panik hali meydana gelmekte,  kadın bacaklarını kapatarak elleriyle eşini itmektedir. Bu kadınlar vajinalarının  çok dar olduğu ve çok acı duyacaklarını düşündükleri için kendilerini koruma içgüdüsüyle kendilerini savunurlar. işte buna vajinismus demek daha doğru olacaktır.Burada altı çizilmesi gereken nokta kadının bunu isteyerek yapmadığı gerçeğidir.

Peki vajinusmusu olan kadınlar nasıl karşımıza gelmektedirler? Çoğunlukla yeni evli çiftler ‘ilişkiye giremiyoruz’,  ‘karım bacaklarını açmıyor ve beni itiyor’,  ‘kocam ilişkiye girmeye çalıştığında sanki vajinamda bir duvar var ve oraya çarpıyor’  gibi cümleler kullanarak cinsel terapistlere başvururlar. Bu sorun çiftler arasında uzun vadede büyük problemler ortaya çıkarmaktadır, hatta evliliklerin bitme noktasına gelmesine sebep olabilmektedir. Burada açıklanması gereken önemli bir nokta da toplumda kadınların cinsel ilişkiden zevk almayacağı, ilişki sırasında ağrı duyacağı gibi yanlış inanışlar nedeniyle bu durumun normal olduğu düşünülebilmektedir. Ayrıca bir çok çift tarafından öncelikle utanılacak bir durum olarak görüldüğü için yardım alınmamakta ve aile içersinde çok ciddi çatışmalar yaşanmaktadır, ne yazık ki evlilikler bitmekte ve toplumda önemli sorunlar oluşabilmektedir. Oysa tedavisi çok ta zor olmayan bir durumdan dolayı bunların olması çok üzücüdür. bilinmesi gereken nokta vajinismus çok sık görülen bir sorundur tedavisinin çok zor olabileceği düşünülse de çok kısa ve kolay şekilde tedavisi yapılmaktır. Tedavi sonrasında çiftler bu kadar kolay olabileceğini düşünmediklerini belirtmektedirler.

Tedavi

Bu kişiler genellikle ilk olarak kadın doğum doktoruna gitmektedirler,aslında bu çok doğrudur çünkü öncelikle kadında anatomik olarak bir sorun olup olmadığına bakılmalıdır. Bu kisilerin tamamına yakınında herhangi bir anatomik sorun bulunmaz.Bazı nadir kişilerde sorun varsa küçük bir cerrahi müdahale gerekebilmektedir.Fakat daha önce de söylediğim gibi hastaların tamamına yakınında böyle bir işleme gerek olmaz.Peki bu hastalarda hangi tedavi uygulanmaktadır;çok uzun yıllardır vajinismus tedavisinde en etkili tedavi yöntemi cinsel terapidir.Cinsel terapi sayesinde kadınlar istemsiz olarak kasılan kaslarını kontrol ederek gevşetmeyi, korku ve endişelerinin yerini keyif duygusunun almasını ve bunun sonucunda mutlu bir cinsel hayatlarının olmasını sağlayabilmektedirler. Bunların neticesinde sağlıklı bir aile yapısında bulunması gereken cinsel hayat sağlandığı için daha mutlu ve düzgün  bir toplum oluşmasına yardımcı olabilmektedir. Gaziantep’te vajinismus ile ilgilenen doktorların sayısı arttıkça hastalar daha kolay tedavi olmaktadır.

0 545 923 04 00 numaralı telefondan mesaj ile soru sorup bilgi alabilirsiniz.

ERKEN BOŞALMA NEDİR,TEDAVİSİ NASIL YAPILIR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir